Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Колаж Пиксабей, ОркасНа среща в четвъртък, 10 юни, Европейският

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Колаж Пиксабей, ОркасНа среща в четвъртък, 10 юни, Европейският
Коментари Харесай

Европейският парламент призова да изключи Беларус от SWIFT и да съди Лукашенко от международен трибунал

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Колаж Пиксабей, Оркас

На среща в четвъртък, 10 юни, Европейският парламент одобри резолюция по отношение на обстановката в Беларус, в която прикани водачите на Европейски Съюз да наложат строги стопански наказания, да разширят „ черните описи “ и да свикат интернационален арбитражен съд за следствие на закононарушенията на Александър Лукашенко.

Принудителното кацане на полет на Ryanair за ареста на Роман Протасевич и неговата придружителка София Сапега е „ акт на държавен тероризъм “, се споделя в документа, за който са дали своят вот 626 евродепутати от 676.
От изборите през август предходната година в Беларус са арестувани 34 000 души; 14 хиляди беларуси бяха принудени да избягат от страната, откакто над протестиращите бяха формирани над 3 хиляди наказателни каузи, 470 души, в това число седем малолетни, станаха политически пандизчии, а 4,6 хиляди се оплакаха от изтезания и принуждение, изброява Екологичен потенциал.

Лукашенко „ не е законният президент “ на Беларус, защото резултатите от изборите бяха „ подправени “, а „ отвличането на самолета “ със 170 пасажери на борда ясно сподели, че режимът на Лукашенко се е трансформирал в „ опасност за интернационалния мир и сигурност, се споделя в резолюцията.

В тази връзка Екологичен потенциал приканва водачите на Европейски Съюз да разширят „ черните описи “ на белоруските чиновници и да вкарат пакет от строги стопански наказания, които биха засегнали както държавни, по този начин и частни компании, благосъстоятелност на предприемачи, близки до Лукашенко.
Предложените от членовете на Екологичен потенциал секторни наказания допускат съвсем цялостна икономическа обсада на Беларус.

Предлага се да се наложи възбрана за търговията с петрол, петролни артикули, стомана, произведения от дървесина, калиеви торове - т.е. артикули, които обезпечават на белоруската стопанска система приход в твърда задгранична валута и разрешават погашение на външния дълг и сериозния импорт.
В допълнение, парламентаристите приканват „ краткотрайно да изключат Беларус от системата SWIFT “, да лимитират кредитните линии за белоруските банки и да спрат прехвърлянето на технологии и ноу-хау към беларуските управляващи.
Това е изключително за немския тръст Siemens, се споделя в документа.

Екологичен потенциал също „ акцентира нуждата от изцяло следствие на закононарушенията на режима на Лукашенко против народа на Беларус “, за което предлага „ привикване на интернационален арбитражен съд “.
„ Тъй като беларуските управляващи отхвърлят да възстановят върховенството на закона и да бъдат подведени под отговорност, интернационалната общественост би трябвало да се причисли към случая и да обезпечи събирането на доказателства, следствието и преследването на виновните лица по цялата вертикала на ръководството “, се споделя в резолюцията. 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР